Ik ben al weer 5 maanden zwanger! En op een lage bloedruk na mag ik niet klagen. Ik voel de baby elke dag zachtjes schoppen en dat blijft zo speciaal. Aan het einde van deze week krijg ik de 20 weken echo en dat vind ik wel weer spannend. Je hoort dan wat het geslacht is en of de baby zich goed ontwikkeld. Ik ben erg benieuwd naar het geslacht van de baby maar boven alles wens ik natuurlijk een gezonde baby.

ECHO’S
Ik heb om de week een echo. Dan word er gekeken of mijn baarmoederhals nog lang genoeg is omdat er kans is op vroeg geboorte. Ik heb vanwege een vroeg stadium van baarmoederhalskanker een operatie gehad. Dit was een verschrikkelijke periode in mijn leven. Ik dacht dat ik nooit moeder zou kunnen worden. En dit heeft mij in veel opzichten veranderd en maakt dat ik onvoorstelbaar dankbaar ben alles wat ik in mijn leven heb.
Bij mijn eerste zwangerschap had ik ook veel controles en is mijn dochter zelfs te laat geboren. Dus hoop ik dat het dit keer weer goed zal gaan. Het voordeel is wel dat ik dus vaak echo heb eb vaak de baby kan zien. Bij de echo’s konden ze telkens niet goed zien of het een jongen of meisje is. Ik ben dus erg benieuwd!

TWEEDE KEER
Het is wel heel anders een tweede zwangerschap merk ik. Ik ben meer ontspannen en vergeet het soms zelfs een beetje in alle drukte met mijn dochtertje. En daar voel ik me wel een beetje schuldig over. Een voordeel is dat ik veel rustiger en geruster ben. Ik was tijdens mn eerste zwangerschap super bezorgd en kon tot het moment van geboorte mij niet voorstellen dat mij zoiets moois gegund zou zijn. Ik maakte daardoor bijna geen foto’s en kocht pas spullen op het laatste moment. Nu probeer ik er bewust meer van te genieten.

BUIK
Deze zwangerschap is mijn buik sneller gegroeid als de eerste keer. Ik heb nog steeds een klein buikje vergeleken met de gemiddelde zwangere maar voor mij is dit al heel wat! Toen ik van Ava 6 maanden zwanger was en voor het eerst naar zwangerschapsyoga ging, zag ik een vrouw zitten met een mooie grote buik. Dus vroeg ik haar hoe ver ze was. Ze was ook 6 maanden en vroeg mij toen wat ik daar kwam doen.. Ik vertelde dat ik ook 6 maanden zwanger was en toen moesten ze allemaal erg lachen. Blijkbaar zag ik er totaal niet zwanger uit in hun ogen. Dat maakte mij wel wat onzeker. Het is een spannende nieuwe ervaring en als je buik bijna niet groeit is het nog moeilijker te geloven dat je echt een baby zult krijgen. Dus ik ben nu erg blij met mijn buikje en moet ook wel wennen aan mijn snel groeiende omvang. Ik heb geen idee hoeveel ik weeg en hoeveel ik aangekomen ben verder omdat mijn weegschaal kapot is. Maar aangezien het me goed lukt gezond te eten en te bewegen ga ik ervan uit dat ik gezond aankom. En van mijn grotere cupmaat geniet ik ook stiekem aangezien dat wel een leuke bijkomstigheid is!

5 maanden zwanger

AVA
Ava verast me elke dag met haar lieve opmerkingen. Ze lijkt er veel mee bezig te zijn. In het begin zij ze telkens heel serieus “Ik heb ook een baby in mijn buik” met een wat zwaarder plechtig stemmetje. Nu verteld ze mij haar ideetjes voor de baby in mijn buik. Bijvoorbeeld: “Als de baby geboren is kan die naast mij in de auto zitten” en bij alles wat ze eet ” Ik denk dat de baby dit ook er lekker vind”. Maar het aller liefste vond ik nog dat ze zei: “Als de baby huilt ga ik de baby heel veel aaien” en toen aaide ze even over mijn buik met haar Koko (Konijn knuffeltje). Ik denk dat ze een hele lieve zus gaat worden. Ik smelt nu al bij de gedachte. Tuurlijk zal ze wat moeten wennen om mij te delen. Maar ik ga mijn best doen haar te helpen bij dit proces en heb er alle vertrouwen in.

VERTROUWEN
Vertrouwen is mijn woord van het moment.. Faith vind ik nog mooier de lading dekken. Alles om mij heen is heel onzeker op het moment en er gaat veel veranderen. We hebben ons huis verkocht, wat heel mooi is maar ook ingewikkeld aangezien we nog geen ander huis hebben gevonden. En er komt nog veel meer op mij af.. Maar ik probeer vertrouwen te hebben dat alles voor een reden gebeurd en dat het goed komt.

Liefs Yasemin

PS: De fotos zijn gemaakt door mijn favoriete fotograaf Dyana van www.puurbyDyana.nl

 

Share