Hoe blijf je gemotiveerd nu de januari maand voorbij is? 

Deze titel zegt al genoeg, ik merk nu al bij de sportschool waar ik altijd train dat het al een stuk rustiger is. Persoonlijk vind ik het cliché om 1 januari te gebruiken om aan je goede voornemens te beginnen. Waarom zou je het uitstellen tot die specifieke datum? VANDAAG IS DE DAG!

Mijn motivatie om te beginnen was op een doodgewone woensdagochtend. Ken je dat gevoel? Dat je van binnen straalt maar je uiterlijk voor je gevoel dat niet doet? Je staat voor je volle kleding kast en zegt tegen jezelf “ik heb niks om aan te trekken”
Dit was voor mij de reden om het roer om te gooien!
Tuurlijk, makkelijker gezegd dan gedaan. Maar met kleine baby stapjes kan iedereen gemotiveerd blijven om te sporten.

Mijn tips:
1. Maak bijvoorbeeld een doelen lijsten.
En dan bedoel ik niet ik wil …kg afvallen , pak het rustig aan! Bijvoorbeeld :
– Ik wil twee keer in de week gaan sporten.
– Ik stop met frisdranken en maak mijn eigen flavoured water.
– ik schep wat meer groentes op bij het avond eten.
– ik ga een keer in de week vis eten.

2. Zoek hulp “klinkt wel een beetje heftig” , ik ben bijvoorbeeld naar mijn gewichtsconsulent gegaan en ik heb met haar mijn doelen en wensen besproken.

3. Zoek een maatje, als je het vervelend vind om alleen te sporten. Ook een goede reden dat je niet gauw af haakt.

4. Maak een heerlijke work-out muziek lijst, waardoor je de tijd sneller vergeet.

5. Meest pijnlijke voor de meeste dames, maak elke 2 weken foto’s van de staat van jezelf. Dan zie je de veranderingen van je lichaam.

Tegenwoordig zijn er zoveel bootcamps dat sporten leuk en gangbaar is voor iedereen! En wat ik super leuk vind, je leert mensen kennen die misschien dezelfde doelen hebben als dat jij hebt. Mijn motivatie op dit moment: “Als ik de nog afgetrainde en fittere dames van mijn sportschool zie, en net zoals hun wil worden ik naar de sportschool zal moeten blijven gaan”.

A Little progress each day, adds Up to big results!

Liefs Naomi