Berry crumble is mijn favoriete comfort food in de herfst! Als het kouder word veranderd mijn smaak. Dan heb ik meer behoefte aan zwaardere hartigere gerechten. De meeste mensen hebben dit en het kan er voor zorgen dat je in winter wat aankomt.

Nu is een extra laagje niet erg als het kouder is. Het is zelfs natuurlijk dat je ietsje aankomt in de winter. Maar een te groot  verschil is natuurlijk niet de bedoeling. Daarom is het belangrijk dat je bewuste gezonde keuzes blijft maken qua voeding ook al veranderd je behoefte.

Deze Berry crumble is een aanrader, als je net als ik tijdens de koudere dagen graag wat steviger en vullender eet. En het is super lekker en makkelijk om te maken. Het proeft als een soort frisse romige cheesecake en geeft voldoende energie om de dag te beginnen. En een groot voordeel is dat je het van te voren kan bereiden waardoor je het je smorgens weer tijd bespaard.

Recept Berry Crumble

Ingrediënten

 • 2 bananen
 • 2 kopjes bessen (diepvries bessen of verse)
 • 9 eetlepels havermout
 • 1 of 2 eetlepels kokosbloesemsuiker (kan ook met honing)
 • 1 eetlepel geraspte kokos of kaneel
 • Handje pecannoten in kleine stukjes

Bereiding

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
 2. Snijd de banaan in dunne plakjes en leg deze naast elkaar op de bodem van een ovenschaal.Berry Crumble
 3. Strooi hier de kokosbloesemsuiker geraspte kokos of kaneel op. (suiker zal smelten en een karamel smaak geven, bepaal zelf hoe zoet je het wil hebben met de hoeveelheid)
  Berry Crumble
 4. Voeg vervolgens de bessen pecannoten en de havermout toe en strooi er nog wat kokosbloesemsuiker overheen als je het extra zoet wil maken.
 5. Bak het geheel 10 minuten in de oven tot het fruit zacht is en de havermout en noten knapperig.
  Berry Crumble
 6. Laat het wat afkoelen en schep een beetje onderin een kom, schep daarna wat skyr yogurt op het laagje en bouw zo laagje voor laagje je kom vol.
  Berry Crumble
 7. Serveer eventueel met wat extra fruit en noten zoals walnoten of granaatappel.

Ik hoop dat je de Berry crumble net zo heerlijk vind als ik! Laat me weten wat je ervan vind.

Liefs Yasemin