Deze chocolade proteïne brownie is heerlijk en super makkelijk om te maken. Ook is het een bron van eiwitten wat goed is voor het herstel van je spieren als je veel sport. Ideaal recept voor Fitmommys dus!

In het weekend houd ik er van om te bakken en alvast een voorraad gezonde snacks voor de volgende week te maken. Deze chocolade proteïne brownie is echter vaak na een dag al op! Iets te lekker om te bewaren. Door gebruik te maken van rauwe cacao voeg je er een hoge dosis antioxidanten mineralen en zelf vitamine C aan de brownie toe.
Dit maakt het een vrij gezonde lekkere snack waar je des te meer van kunt genieten

Chocolade proteine brownie

Ingrediënten brownie

-150ml amandelmelk (of een anders soort melk)
-15 gram Rauwe Cacao
-1 eetlepel geraspte cocos (optioneel)
-3 gram bakpoeder
-40 gram speltbloem
-3 eieren
-65 gram plantaardige eiwitpoeder (ik gebruik Garden of life Raw proteïne vanilla)
-50 gram rauwe cacao nibs (of pure chocolade in kleine stukje)
-Tip: als je van zoet houd kan je er wat stevia of ruwe rietsuiker aan toevoegen. In de proteïne zit voor mij genoeg stevia maar smaken verschillen 🙂

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Voeg alle ingrediënten voor de brownie op de cacao na samen en mix het beslag 4 minuten. Roer de cacao nibs door het beslag. Doe het beslag in een cakevorm of verdeel het in muffin vormpjes. De brownie mag 20 minuten in de oven. Na 20 minuten heb is de brownie knapperig van buiten en zacht van binnen. Houd je meer van droog laat het dan wat langer in de oven staan. De brownie is zowel warm als koud heerlijk!

Mijn dochtertje houd niet zo van chocolade dus eet deze brownie niet. Op de foto kijkt ze er onderzoekend naar maar echt een hapje heeft ze niet genomen. Door het gebruik van plantaardige eiwitten is deze brownie ook geschikt voor kinderen vanaf twee jaar.