De Mug Cake is een van mijn favoriete ontbijtjes! Deze Havermout Mug cake is een super lekkere, gezonde en vullende start van je dag. Op de afbeelding zit de Mug Cake niet in een Mug (”Mok”) maar in een kleine hartvormige cakeblik omdat ik dat er mooier uit vind zien. Maar het leuke is dat het dus gewoon in een mok kan en super makkelijk is om te maken.

De Mug Cake zit vol vezels vitamines en ik doe er ook vaak een scoop eiwitpoeder bij omdat het goed is voor het herstel van mijn spieren aangezien ik veel sport. Maar dat hoeft niet als je daar geen behoefte aan hebt! Wat ik ook fijn vind aan het recept is dat je de smaak kan veranderen door wat ingrediënten te veranderen.

Ik heb er dit keer rauwe cacao in gebruikt omdat ik dat lekker vind en het geeft mij even een energieboost! Maar soms vervang ik dat door stukjes hazelnoot of amandel als ik meer in een nootjes bui ben. Ook met het fruit kan je variëren. Vaak gebruik ik frambozen omdat het een frisse smaak aan de Mug cake geeft maar blauwe bessen of aardbeien zijn ook een super lekkere combi. Dus ook als je niet alle ingrediënten in huis hebt kun je jouw versie  van deze mug cake maken en daarom zal ik beginnen met de basis:

Havermout Mug CakeIngrediënten basis

 • 1 ei
 • 1 banaan
 • 2 eetlepels havermout
 • 1 eetlepel lijnzaad
 • 1 eetlepel geraspte kokos

Optioneel

 • 10 frambozen
 • Geschaafde Amandel
 • 1 eetlepel rauwe cacao nibs
 • 3 eetlepels SKYR of Griekse Yogurt
 • 1 Theelepel honing
 • handje walnoten

Bereiding

Prak de banaan samen met de 8 frambozen. Breek een ei in een mok en klop los. Doe de fruitpuree erbij er roer alles goed. Als je eiwitten toe wil voegen meng je die hierna door het mengsel. Voeg daarna de kokos, havermout, lijnzaad en rauwe cacao nibs toe en door het geheel tot een glad beslag. Doe er nog geschaafde amandel op als garnering.

Magnetron: verwarm de Mug Cake 2 minuten op 1000 watt. (doe ik zelf liever niet vanwege slechte straling)

Oven. Plaats de Mug cake in een voorverwarmde oven (180C) en laat hem in 25 minuten gaar worden.

Kiep de Mug Cake op een bordje en maak het af met de Yoghurt honing walnoten en frambozen. En smullen maar!!

Tip: De randjes zitten soms een beetje vast en kan je voor het omkiepen het beste even los snijden met een scherp mesje.