Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/the-fitmom.com/httpdocs/wp-includes/pomo/plural-forms.php on line 210

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/the-fitmom.com/httpdocs/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 6131
Personal Body Plan update maand 1 | THE FIT MOM

Personal Body PlanInmiddels heb ik 4 weken Personal Body Plan achter de rug vond ik het tijd voor een update!
Ik krijg veel vragen via berichtjes van volgers over Personal Body Plan, dus zal ik de meest gestelde vragen in deze update meenemen.

Wat is Personal Body Plan?
Personal Body Plan is een op maat gemaakt plan die jou helpt om mentaal en fysiek de fitste versie van jezelf te worden en een leefstijl te creëren om dit vast te houden.  Via een ap op je telefoon en via je computer krijg je een programma die qua voeding, trainingen en een persoonlijke coach afgestemd is op doelen die jij vooraf hebt doorgegeven. Elke 3 tot 5 weken word het plan aangepast omdat je verder in het proces komt en het goed is qua trainingen een nieuwe prikkel te krijgen. De trainingen staan allemaal in je ap verdeeld over de week. Als je een oefening niet begrijpt kun je er op klikken om een duidelijk instructiefilmpje te bekijken. Ook heb je via de ap dagelijks contact en ondersteuning van een persoonlijke coach. Ik had aangegeven dat ik spieropbouw wil bereiken. Met mijn doel en veel informatie die ik over mijzelf moest invoeren is er een persoonlijk progamma voor mij gemaakt. Ook is er een facebookgroep met mensen die op het zelfde moment met Personal Body Plan zijn begonnen. Hier kun je veel steun en tips krijgen van mensen die precies weten hoe het is om er mee bezig te zijn.

Maand 1
Trainingen:
De eerste fase die ik achter de rug heb, heet de autonomische adaptiefase. In deze fase train je de “zwakkere” spiergroepen door 3 krachttrainingen per week en 3 actieve herstel dagen waarbij je aan cardio kan denken. Deze fase heeft als doel een goede basis qua spierkracht te creëren voor de volgende fases. Ik moest even wennen aan de foamroller. Dit had ik nog nooit eerder gedaan en dat moest ik nu ineens voor en na de training best uitgebreid doen. Ik ergerde mij nog aan de tijd die het in beslag neemt, maar ik ben het ook gaan waarderen. Het voelt goed om het te doen omdat het de doorbloeding stimuleert. De trainingsoefeningen vond ik erg leuk. Ik heb veel nieuwe oefeningen geleerd en ondanks dat het simpel leek was het best intensief achteraf.

Personal Body planVoeding: Je krijgt in de ap te zien wat je per dag, voor en na de trainingen het beste kan eten. Je kunt zelfs recepten die bij jouw doel passen, opzoeken binnen de ap en dat is super handig! Ook kun je zelf kiezen welke methode je wil gebruiken om je voeding in kaart te brengen. Ik heb getwijfeld tussen de caloriecracker en de handpalm methode waaruit je kan kiezen. De calorietracker is nauwkeuriger omdat je dan precies weet wat je moet eten en dat wil ik het liefste. Maar dat is ook tijdrovend omdat je alles moet wegen en die gegevens ook invoert in je ap. De handpalm methode is wat makkelijker maar geeft dus minder duidelijkheid omdat je met handpalmen werkt. Ik heb uiteindelijk voor de handpalm methode gekozen omdat ik het lastig vind om alles te wegen. Het onderdeel voeding, vind ik vind ik nog best moeilijk. Door tijdsgebrek heb ik de neiging dit onderdeel te verwaarlozen terwijl het minstens zo belangrijk is als de trainingen om resultaat te bereiken. Sinds ik moeder ben vind ik het moeilijker om qua voeding de tijd te nemen goed voor mezelf te zorgen. Voor de volgende fase wil ik dit meer aan dit doel werken en mijn weg hierin vinden. Mijn proces qua voeding zal ik in een volgende update ook nog uitgebreider delen!

Gedrag en Herstel:
Naast voeding en trainingen is er ook veel aandacht  voor het mentale deel. Elke dag krijg je informatie die jou helpt ook mentaal te groeien en een omslag te maken. Dit zijn de gedragslessen waarbij ook telkens doelen stelt en reflecteert op je proces. Ik ben zelf al lang bezig met sport en gezonde voeding en heb een goede discipline op dit gebied. Daardoor weet ik dat juist dit onderdeel maakt dat het je lukt om het tot een leefstijl te creëren. Door het onderdeel van je leven en mindset te maken is de kans op terugval kleiner. En dat vind ik ook een waardevol onderdeel van Personal Body Plan.

Is het te doen als moeder?
Dit was voor mij ook een van de belangrijkste vragen. Ik moet eerlijk zeggen dat het een uitdaging is om Personal Body Plan te combineren met mijn gezinsleven. En daar ben ik nog zoekende in. De trainingen zijn een kwestie van plannen en dat lukt me aardig. Maar het voedingsgedeelte is ook een groot stuk plannen en voorbereiden en dat lukt mij nog niet zo goed. De recepten in de ap zijn een goede hulp bron en ook prima om voor het hele gezin te koken. Maar ik worstel juist met alle eetmomenten vooruit plannen en voorbereiden als ik bijvoorbeeld moet werken of een drukke dag heb. En dat is jammer omdat het een heel belangrijk onderdeel is van het hele proces. Ik probeer er handigheid in te krijgen en alles zo efficiënt mogelijk te doen. En daarover zal ik ook mijn tips in de update volgende delen!Personalbody plan                                                Dit super leuke pakket kreeg ik als welkoms cadeau!

Uitgelichte afbeelding credit: @puur_by_Dyana_Fotografie