Op allerlei gebieden ben ik bezig met het werken aan nieuwe doelen en ik merk dat ik daar een hele positieve energie van krijg! Ik geloof dat het goed is om jezelf uit te dagen. Het houdt je scherp, fris en het geeft een goed gevoel als je nieuwe kanten van jezelf ontdekt en ontwikkelt! Vooral als iets eng of spannend is, heb ik geleerd dat het juist goed is om de uitdaging aan te gaan. Zo kom je uit je comfort zone en bereik je een nieuw level in je leven. Een motto van mij is dan ook: ”If it scares you, it might be good for you!”

Mijn reis naar Turkije is een goed voorbeeld. Alleen reizen met mijn peutermeisje vond ik al spannend genoeg, maar ik ging ook nog eens voor een nieuw project van mij iets uitzoeken in Turkije. Ik ben namelijk bezig een basic baby kledinglijn op te zetten. De ontwerpen waren bijna klaar maar nu was het nog van belang een geschikte atelier of fabriek te vinden die de collectie zou kunnen produceren. Na wat speurwerk kwam ik erachter dat Bursa de stad is in Turkije waar de meeste babykleding wordt geproduceerd. Bursa is 7 uur rijden vanaf mijn verblijf bij familie en dus een hele onderneming met m’n dochtertje om erheen te gaan. Met weinig garanties maar met een goed gevoel gingen we op pad. Mijn tante reisde gelukkig mee en we hadden een adres als aanrader gekregen die we als eerst zouden bezoeken. Na een lange, vermoeiende reis kwamen we aan bij het atelier en tot mijn verbazing was mijn indruk gelijk heel goed. Er hingen prachtige, kwalitatief goede voorbeelden van kinderkleding en de manager was een zeer vriendelijke man die goed begreep wat ik wilde creëren. Omdat we allebei een goed gevoel hadden over de collectie hebben wij besloten om samen te werken!En zo kwam ik weer een stap dichter bij mijn droom.

Toen ik na een paar uur weer buiten stond, scheen de zon op mijn gezicht. Mijn dochtertje speelde vrolijk buiten met mijn tante en ik had een glimlach van oor tot oor en voelde mij heerlijk! Dit gevoel, na het overwinnen van angsten en het bereiken van een doel, geeft mij dus zoveel energie!

Ik ben van nature niet zo stoer eigenlijk. Als kind kon ik enorm opzien tegen nieuwe dingen en situaties. Ik kreeg buikpijn en verstopte mij het liefst in mijn vertrouwde kamertje. Maar mijn vader heeft me altijd juist op iets af gestuurd als ik het eng vond. Op dat moment vond ik hem streng en gemeen maar erna voelde ik mij trots dat het me was gelukt! Ik ben hem erg dankbaar dat hij mij juist heeft geholpen een sterkere, onafhankelijke persoonlijkheid te ontwikkelen. Nu ik zelf moeder ben, neem ik dit ook mee. In mijn werk als hulpverlener stimuleer ik cliënten ook hun eigen kracht terug te vinden. Je helpt iemand niet door dingen over te nemen en angsten weg te nemen. Het is veel waardevoller als je iemand stimuleert zijn eigen kracht terug te vinden en nieuwe kwaliteiten en vaardigheden helpt ontwikkelen. Door de angst heen gaan betekent op een mooiere betere plek komen. Het mooiste moment is voor mij als een cliënt, die gebroken binnenkwam, trots de deur uitgaat met een groter gevoel van eigenwaarde.

Ook in mijn sport speelt deze mentaliteit een grote rol. Fysieke grenzen verleggen en het gevoel dat je sterker wordt na elke training is heerlijk. Je leert je lichamelijke kracht kennen maar het is voor een groot deel ook een mentale strijd. Wanneer je denkt dat je echt niet meer kunt, is die extra push up juist het gene waardoor je verder komt. Het trotse gevoel erna is heerlijk en geeft een enorme kick! Die mind-set neem ik vervolgens mee in alles wat ik doe. En daarom geloof ik dat sporten zo goed voor je is naast de fysieke voordelen natuurlijk. Ik word er een sterker, gelukkiger mens van en het werkt bij mij door op alle aspecten van mijn leven. Ik geloof dat veel mensen zich beter zouden voelen als zij een vorm van sport in hun leven zouden integreren. Het is alleen wel van belang dat je iets vindt wat bij jou past.

Er zijn zoveel manieren om te sporten of te bewegen en wat voor een ander goed werkt, hoeft niet voor jou te werken. Elk lichaam is anders en elk persoon heeft zo zijn eigen voorkeuren. Je merkt vanzelf dat iets bij je past als je er een blij gevoel van krijgt. Daarom zou ik aanraden om verschillende dingen uit te proberen tot je iets vindt wat echt bij je past. Pas dan kan je het een onderdeel van je leven maken en is het haalbaar om het consequent te blijven doen. Ik vind dansen bijvoorbeeld heel leuk maar ik word niet blij van een dansles op de sportschool. Als iedereen links gaat, ga ik rechts en ren ik het liefst zo snel mogelijk de zaal uit om ongelukken te voorkomen. Op het moment vind ik krachttraining leuk en bodypump. En in de zomer vind ik het heerlijk om buiten hard te lopen. Bij krachttraining en hardlopen stel ik graag nieuwe doelen op voor mezelf waar aan ik werk. En dat is ook een stukje wat echt van mezelf is; los van mijn moederschap, relatie en werk en dat is ook erg belangrijk.

Op het moment beleef ik allerlei nieuwe avonturen; mijn eigen website staat vanaf vandaag online, mijn kledinglijn zal worden geproduceerd en ik ben natuurlijk als “Fitmommy” druk bezig met van alles! Het is super spannend allemaal, maar het geeft enorm veel positieve energie. Het is niet de bestemming waar het om gaat maar de reis er naar toe. Ik kan gelukkig zeggen dat ik daarvan ontzettend geniet. En ik zou iedereen aan willen raden om ook nieuwe, leuke dingen te gaan doen! En ik hoop jou als lezer via deze weg te inspireren!
Liefs Yasemin

@fitmommynl

Share