Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/the-fitmom.com/httpdocs/wp-includes/pomo/plural-forms.php on line 210

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/the-fitmom.com/httpdocs/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 6131
Hoe blijf je fit op vakantie? | THE FIT MOM

Wij zijn inmiddels drie weken op vakantie in Fethiye. En in deze blog geef ik onder andere antwoord op de vraag “hoe blijf je fit op vakantie” Het is een vraag die mij  bezig houd voor ik op vakantie ga. Dus deel ik graag mijn tips met jullie!Hoe blijf je fit op vakantie?Natuurlijk is het de bedoeling dat je tijdens je vakantie lekker tot rust komt en geniet. Maar dat kan zeker naast dat jij, je fitte leefstijl voor een deel vast houd. Ik vind het zonde om het hele jaar hard te werken aan mijn doelen en dan alles los te laten als ik op reis ga. Je spiermassa en conditie gaan namelijk hard achteruit als je ineens stopt en dat is zonde.

Qua voeding ben ik niet bezig met een dieet maar geloof ik in een gezonde leefstijl waarin de basis gezond is en er daarom best af en toe wat minder gezond lekkers gegeten mag worden.

Eerst even een kleine vakantie update: Wij zijn nu drie weken in ons vakantie huisje aan de mooie kustplaats Fethiye in Turkije en we blijven in totaal bijna 4 weken. De laatste week gaan we naar een heerlijk hotel omdat we dan even helemaal niks hoeven te doen.

image20Hoe blijf je fit op vakantie?Het is hier heerlijk rustig en niet super toeristisch. De omgeving is prachtig doordat het hier heel groen is. Een klein paradijs voor ons gezin. Ik kwam hier al toen ik klein was met mijn ouders. En het is nu extra speciaal om mijn dochter te zien genieten van de wilde schildpadjes die hier rondlopen en de prachtige zee. Elke dag gaan we na het ontbijt naar de speeltuin aan zee. Daar gaat ons dochtertje lekker spelen terwijl wij een work-out doen. Om fit te blijven gaan wij soms hardlopen en doen wij kracht training. Hoe blijf je fit op vakantie?Daarna gaan we lunchen en soms even een middag dutje doen. S ‘middags zoeken we  een mooi strand op of gaan we naar de markt. We eten soms buiten maar meestal thuis. De groenten en fruit zijn hier zo lekker, dat we de heerlijkste maaltijden in elkaar flansen en daar genieten we enorm van.

Hoe blijf je fit op vakantie?De verleiding is groot om je goede gewoontes los te laten op vakantie. Het gevoel “alles mag en niets moet” draagt hier aan bij. Maar ik voel me niet goed als ik veel troep eet en weinig beweeg thuis, dus ook niet op vakantie. En om dat vast te houden heb ik de volgende tips op een rij gezet die mij helpen Fit te blijven op vakantie.

4 Fitte vakantie tips:

Besluit van te voren wat jouw doel is qua fit blijven op vakantie. Hoe vaak per week wil je minimaal sporten/bewegen? Stel een haalbaar doel. Als je thuis 4 keer per week sport is het op vakantie ook prima om twee keer te sporten om het te onderhouden. Een bewuste keuze hierin maakt het makkelijker consequent te blijven.

-Bedenk wat je qua sport kan en wil doen in de vakantie omgeving. Vind je hardlopen fijn? bekijk of dat kan in je vakantie omgeving. Wil je naar een sportschool? Kies dan een locatie met een sportschool in de buurt. Wil je thuis sporten neem dan een workout-schema mee waarbij je alleen je lichaamsgewicht nodig hebt.

Qua voeding kun je ook op vakantie genieten van gezondere lokale producten. Elk land heeft zijn specialiteiten. Het is juist leuk die uit te proberen en vaak gezonder dan de fastood opties. Neem grotere porties groente en kleinere porties koolhydraten. En kies wat vaker voor kip of vis als dat er is. Is er veel keuze? Begin dan met gezond: Salade fruit magere eiwitten en sluit af met een kleine portie minder gezonde verleidingen!

Houd balans! Als je 80 procent gezond eet mag je ook zeker 20 procent snoepen. En dan kun je vaak meer genieten zonder de stres erna of een opgeblazen gevoel. En dat geld ook voor sporten. Als jij je bijvoorbeeld hebt gehouden aan 2 keer sporten in de week kun je misschien net wat zorgelozer van je toetje genieten! Zo blijf je zonder te veel moeite op gewicht.Hoe blijf je fit op vakantie?

Ik hoop dat je wat hebt aan mijn tips als je nog op vakantie gaat!

Liefs en zonnige groetjes Yasemin (en de rest van de verry happy familly:)