Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/the-fitmom.com/httpdocs/wp-includes/pomo/plural-forms.php on line 210

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/the-fitmom.com/httpdocs/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 6131
Als zwanger worden niet lukt door endometriose.. | THE FIT MOM

Als zwanger worden niet lukt, wordt het vaak een obsessie. Ook ik heb dit ervaren. Ik was 30 jaar en kreeg voor het eerst babykriebels. Na 10 jaar huwelijk voelde ik een jaloers steekje toen ik mijn buurvrouw met een bolle buik zag. Wij wisten niet zeker of wij kinderen wilden en maakten er niet zo’n punt van, maar die dag begon ook bij mij het verlangen naar leven in mijn buik.

Zoals de titel al zegt, ging dat vervolgens helemaal niet zo makkelijk. Eerst probeerden wij het gewoon en hoopten wij dat het spontaan zou gebeuren. Maar dit werd een langere weg dan wij hadden voorzien. Naast mijn uitblijvende zwangerschap kreeg ik ineens veel last van een ander probleem.

Elke maand vlak voor mijn menstruatie kreeg ik verschrikkelijke pijn in mijn buik. Ik kan het nergens mee vergelijken. Het waren extreme krampen die ik totaal niet kon opvangen. Het werd elke maand erger tot het moment dat ik de ambulance belde omdat ik totaal in paniek was door de pijn.

 Ik kon mij voor het eerst voorstellen dat er mensen zijn die dood willen omdat zij pijn hebben.

De gynaecoloog (die ik al bezocht omdat ik een voorstadium van baarmoederhalskanker heb gehad) kwam tot de conclusie dat ik endometriose had. Ik had zelf ook dit vermoeden na mijn klachten te hebben gegoogeld en ik wist dat de behandelingsopties mijn zwangerschapswens in de weg zouden staan. Ook endometriose zou een zwangerschap kunnen tegenhouden. Mijn wereld stortte in. Wij waren al een jaar bezig om te proberen zwanger te worden. Elke maand de teleurstelling en de vreselijke pijn erbij werd mij te veel. Ik kon mij niet meer voorstellen dat ik moeder zou worden. Overal zag ik zwangere vrouwen en baby’s. Ik was zelfs jaloers op oma’s met hun kleinkind. En dit terwijl ik normaal gesproken totaal geen jaloers persoon ben. Ik kon nergens anders meer aan denken en voelde mij verschrikkelijk. De enige opties die de gynaecoloog mij kon bieden was zware medicatie of operaties om het te verwijderen. Beide zouden het probleem niet oplossen maar slechts verminderen als ik geluk had..

Na een korte depressieve periode besloot ik verder te zoeken naar ervaringen van anderen en dingen die ik er aan zou kunnen doen. Omdat ik al veel met gezonde voeding bezig was hoopte ik in deze hoek iets te vinden. Na veel googelen kwam ik uiteindelijk via pinterest terecht bij de actrice Tia Mowry. Zij speelde vroeger met haar tweelingzus in een comedy Tia and Tamera. Zij leed al vanaf haar 18de aan endometriose en kon ook jarenlang niet zwanger worden. Haar man had haar een dieet geadviseerd. Namelijk The Body Ecology Diet.

Zij beweerde 4 maanden na het dieet zwanger te zijn en super veel energie te hebben. 

Ook was haar endometriose onder controle. Ik was sceptisch om dit te lezen van een beroemdheid, maar het gaf mij ook hoop. En het was uiteindelijk mijn enige hoop omdat al het andere in de medische wereld mijn zwangerschapskansen alleen maar zou verkleinen. Ik kon het boek via Bol.com bestellen en aan de slag!

Het was een hele puzzel om het dieet te begrijpen en dat niet alleen omdat het boek in het Engels was. Maar ook omdat het een totaal andere manier van eten is dan ik gewend was. Ik dacht dat ik gezond bezig was tot ik in dit boek las dat mijn “gezonde” manier van eten juist de gist vorming in mijn buik, die de endometriose voed, vergroot. Hoe verder ik in het boek kwam hoe meer ik dacht “ik mag niks meer eten help!” Maar hoe meer ik de regels toepaste hoe meer ik begreep dat het om een balans gaat. In het begin volg je de regels vrij streng om je lijf te zuiveren en vervolgens zoek je een balans die je vol kan houden. Ik had al snel door dat het om een zuurbasendieet ging en heb toen ook het boek Honestly Healthy besteld met lekkere, gezonde recepten die ook op dit dieet gericht zijn.

De eerste maand van het dieet was zwaar omdat ik veel moest bedenken hoe en wat ik ging eten. Ik was alleen maar daarmee bezig. Het voelde als een studie op zich en ik stond veel in de keuken salades te maken. Maar… Ik barstte van de energie! Elke dag ging ik sporten omdat ik daar super veel zin in had en voelde me ook super vrolijk. En toen ik ongesteld werd, had ik voor het eerst geen pijn.. Ik was in shock! Ik was zomaar ongesteld geworden en kon die avond zelfs sporten. Terwijl ik normaal drie dagen in bed lag van de pijn. Na deze maand ben ik een balans gaan zoeken. Meer de 80 procent regel gaan toepassen waarbij je 80 procent gezond (Alkaline) eet en 20 procent niet Alkaline.

Vier maanden nadat ik was begonnen met het dieet was ik tot mijn grote verbazing zwanger!!! Wij konden het niet geloven en waren zo blij.

Onze grootste wens eindelijk in vervulling

Iets wat zo onmogelijk leek, was ineens gebeurd. Bizar genoeg net als bij Tia waar ik zo sceptisch over was. Nu kan ik nog eindeloos vertellen hoe ik mijn hele zwangerschap nog zo bang was dat het niet goed zou komen, maar deze blog wordt al lang genoeg. En het is gelukkig allemaal goed gekomen. Wij hebben een prachtige gezonde dochter gekregen en daar zijn wij nog elke dag ontzettend dankbaar voor.

Omdat ik weet hoe alleen je kunt zijn in zo’n situatie, heb ik besloten mijn verhaal te delen. Ik geloof erin dat deze manier van gezond eten vele gezondheidsproblemen kan verminderen. Een zwangerschap ontstaat sneller in een ontspannen en “schoon” lichaam. Dus ook als je geen endometriose hebt denk ik dat dit dieet kan helpen om het proces te versnellen. Ik kan hier niet het hele dieet uitleggen omdat het best complex is en ik geen verkeerde informatie wil verstrekken door het in te korten. Maar als je klachten hebt die met candida te maken hebben zoals endometriose of een zwangerschapswens die uitblijft, dan zou ik je van harte aanraden je te verdiepen in een Alkaline dieet. Deze ervaring heeft mij geleerd hoeveel invloed gezonde voeding heeft. Ik heb nog steeds mijn endometriose onder controle en het geeft mij de motivatie om een gezonde leefstijl vast te houden.

Ik hoop dat je wat hebt aan mijn persoonlijke ervaring; deel deze blog gerust met mensen die ook problemen hebben om zwanger te worden. Ik hoop zoveel mogelijk vrouwen te bereiken die in dezelfde situatie zitten en hen te helpen zoals de openheid van Tia Mowry mij destijds heeft geholpen. Maar ik ben geen beroemdheid dus kan ik jouw hulp hierbij goed gebruiken.

 

zwangerDit is een van de zeldzame foto van mijn zwangerschap. Ik was hier 8 maanden zwanger en durfde tot het laatste moment niet te geloven dat ik echt een baby zou krijgen. Bang dat het nog mis zou gaan maakte ik bijna geen foto’s en durfde ik pas heel laat dingen te kopen.

 

Liefs Yasemin