Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/the-fitmom.com/httpdocs/wp-includes/pomo/plural-forms.php on line 210

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/the-fitmom.com/httpdocs/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 6131
ARON ERAY 12 MAANDEN UPDATE EN SCHEMA | THE FIT MOM

KARAKTER
Aron is nu 1 jaar en is uitgegroeid tot een super lief, vrolijk en ondernemend jongetje. Hij heeft een aanstekelijke lach waarmee hij ons en andere mensen elke dag betoverd. Zijn sterrenbeeld is tweeling en alles over de tweeling klopt bij Aron. Tweeling is een lucht teken en lucht moet zich vrijelijk kunnen bewegen. Dus laten wij hem vooral rond zweven en gaan wij met hem mee op avontuur. De box is voor Aron geen fijne plek. Even houd hij het vol, maar al gauw voelt hij zich opgesloten en wil hij er uit. Wij volgen zijn natuur en voeden hem en Ava op vanuit het principe “vrijheid binnen grenzen” Hij is nog jong maar wij leren hem dat er grenzen zijn, door hem in bepaalde dingen consequent te begrenzen. Over het algemeen werkt afleiden beter op zijn leeftijd en dat voorkomt te veel stres bij hem. Maar als hij iets gevaarlijks doet, zeggen we heel duidelijk nee en stoppen wij hem. Dan trekt hij een zielig pruillipje en gaat erg huilen. Maar na een liefdevolle knuffel is het gauw weer goed. Aron is een enorme lieve knuffelkont en komt geregeld even kroelen met ons. Met zijn warme karaktertje geeft hij ons zo veel liefde en automatisch krijgt hij daardoor ook heel veel aandacht en liefde terug van ons en van zijn lieve zus. Hij vraagt veel positieve aandacht en vinden wij een goed teken.

VERJAARDAG
Aron zijn eerste verjaardag hebben wij uitgebreid gevierd met familie en vrienden. Ik had zelf alles versierd met als thema wilde diertjes en boho. Ook Aron zijn taart en mep taartje heb ik zelf versierd met wilde diertjes en vlaggetjes en een houten topper.

.                                     

SPELEN
Aron speelt graag met de mand met muziek instrumenten die bij ons op de grond staat. Hij pakt dan zelf de trommel en xylofoon en nodigt ons uit, door ons ook een stokje te geven. Dingen geven en terug krijgen is iets wat hij sinds een maand goed kan en ook leuk vind. Qua speelgoed heb ik zoveel mogelijk zij plastic spullen vervangen door hout. Het is een keuze die ik maakte na een documentaire over de schadelijke invloed van plastic op mensen en vooral kinderen. Helaas vind Aron plastic juist leuk en speelt hij dus ook graag met de afstandsbediening. Verder geniet Aron het meest van klimmen. Dus voor zijn verjaardag kreeg hij een Wobbel waar hij mooi op en af kan klimmen.

ARON1

VOEDING
Aron krijgt nu al een jaar borstvoeding! Daar ben ik erg blij om omdat het in het begin erg moeilijk ging. Hij kon door de last in zijn nek en een te kort tongriempje niet goed drinken bij mij. Na veel hulp van mijn lactatiekundige en doorbijten is het helemaal goedgekomen. Aron drinkt nog best vaak en dat vind ik prima. Ik voed hem op verzoek en vertrouw er op dat hij het goed regelt met mijn borsten. S’morgens als hij wakker word drinkt hij even. Daarna vaak even voor zijn eerste slaapje van 11 uur. Daarna drinkt hij s’middags rond 16:00 soms wel soms niet. En daarna rond 19:00 en 23:00 en soms wil hij rond 5:00 nog drinken. Ik zou deze voedingen kunnen afbouwen maar vind het eigenlijk niet erg en als hij daardoor lekkerder slaapt hoor je mij niet klagen. Ik vind borstmelk heel gezond voor zijn darmflora dus ben ik blij dat hij nog veel binnenkrijgt en mijn productie hoog houd. BORSTVOEDINGOp mijn werk kolf ik 1 keer voor hem maar dat is meer voor mijn productie. Hij krijgt sinds hij 1 jaar is ook wat verdunde geitenmelk als ik werk en door zijn ochtend papje. Ik kies voor geitenmelk omdat het het dichtste bij moedermelk komt. En Aron drinkt heel veel water. Hij is er dol op. Hij kan het uit een beker drinken of uit een tuitbeker.
Eetschema:
7:30 bv (Wakker)
20.00 haver of speltpap met geitenmelk en blauwe bessen
10:00 snackje (rijstwafel of komkommer)
11:00 bv (Slapen 2 uur)
13:00 Broodje met roomboter en Avocado met banaan en peterselie puree
15:00 suikervrij bio babykoekje
16:00 bv (slapen half uur)
17:00 groente met rijst of linzen of quinoa
19:00 bv (slapen)
23:00 (bv slapen)
Alles is zo Bio mogelijk en ik geef hem bijna geen vlees en heel soms wat vis. Wij eten zelf ook niet veel vlees of vis maar als we het wel eten krijgt hij ook een beetje. In zijn eten doe ik ook een beetje biologische olijfolie of roomboter voor gezonde vetten. Het eetschema is qua basis ongeveer hetzelfde sinds hij 8 maanden was. De porties worden alleen steeds wat groter en er is wat brood bij gekomen.

SLAPEN
Toen Aron 6 maandan was heb ik hem geleerd zelfstandig in slaap te vallen. Hoe ik dat heb gedaan kun je horen op mijn instagram @fitmommynl bij de opgeslagen story’s. Sinds hij dit heeft geleerd slaapt Aron eingelijk heel goed. Hiervoor was het een ramp en was hij elk uur wakker.
Aron gaat elke avond om 19:00 op bed. Rond 23:00 word hij soms zelf wakker soms niet. Wakker of niet ik geef hem dan borstvoeding (dreamfeed) dat deed ik ook bij Ava. Daarna slaapt hij soms door tot half 8 en soms wil hij om 5 uur nog wat borstvoeding. Daarna slaapt hij weer door tot half 8. Overdag doet hij nog twee slaapjes. rond 11:00 slaapt hij weer tot ongeveer half 2 en daarna rond half 5 nog een half uurtje. Het tweede slaapje kan ik overslaan als het niet uitkomt maar eigenlijk heeft hij die powernap nog wel even nodig. Ik geef hem voor elk slaapje nog wat borstvoeding en leg hem meestal wakker in bed.Dan pakt hij zijn zachte konijntje en valt er knuffelend en soms babbelend mee in slaap. Aron is een lichte slaper en word door geluiden of verplaatsing al snel even wakker. Als hij wakker word gaat hij vaak een beetje babbelen of knuffelen met zijn konijntje. Als hij echt uit bed wilt begint hij harder te roepen maar echt huilen doet hij bijna nooit in bed. Als hij wel huilt weet ik dat er wat is en dan troost ik hem vaak even met de borst.

De keuzes die ik maak zijn  natuurlijk persoonlijk. En zo werkt het bij ons goed en ik bedoel niets in de adviserende vorm. Ik lees veel over gezonde voeding en opvoeding maar maak uiteindelijk keuzes op basis van mijn moedergevoel. Als er vragen zijn of opmerkingen hoor ik dat graag!

Liefs Yasemin