Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/the-fitmom.com/httpdocs/wp-includes/pomo/plural-forms.php on line 210

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/the-fitmom.com/httpdocs/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 6131
De belofte aan mijzelf… | THE FIT MOM

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Het valt niet mee om alle ballen hoog te houden als werkende, sportende moeder! Als nieuwe blogger geef ik jullie graag een kijkje in mijn leven, waarin ik mijn best doe een balans te creëren in alles.

Ruim ander halfjaar geleden werd ik moeder van onze prachtige, lieve dochter. Voor en tijdens mijn zwangerschap heb ik altijd gesport. Ik deed dit om mij lichamelijk en geestelijk fit te voelen. Toen ik ontdekte dat ik zwanger was, was ik helemaal in de wolken. Na een moeilijke tijd was het eindelijk zover en ik kon mijn geluk niet op. Wat hier aan vooraf ging vertel ik nog wel eens in een volgende blog. Ik nam gauw een afscheidsfoto van mijn lijf omdat ik dacht dat die voorgoed zou veranderen. En daar was ik helemaal klaar voor. Vaarwel kleine skinnies en strakke shirtjes! Je weet immers niet wat een zwangerschap met je lichaam zal doen. Ik was me heel bewust van het feit dat m’n leven totaal zou veranderen. Maar ik maakte wel de beslissing dat ik mijn sport niet op zou geven. Niet perse voor mijn figuur. Maar vooral omdat het mij mentaal sterker maakt. Sporten geeft zoveel kracht en ontspanning. Na een lange, vermoeiende dag geeft het mij energie. Na een stressvolle ervaring geeft sporten mij rust in mijn hoofd. Ik weet dat ik het nodig heb. Dus ik beloofde mijzelf minstens twee keer per week te blijven sporten. En dit was één van de beste beslissingen die ik heb gemaakt. Het sporten zorgde ervoor dat ik me fit voelde tijdens mijn zwangerschap en het hielp me ook goed bij de bevalling. Door sporten krijg je zo’n doorzettingsvermogen! Het is een mentale strijd met jezelf. Je leert jezelf en je lijf goed kennen. En je leert hoe jij jezelf er toe kan brengen al je kracht te bundelen en je grenzen te verleggen. En dat is een goede basis geweest voor de nieuwe fase die ik in ging.

Zes weken na de geboorte van onze dochter kon ik mijn geluk niet op toen ik weer mocht sporten. Na de eerste weken van letterlijk slapeloze nachten en alle emotionele veranderingen, verlangde ik zo naar mijn vertrouwde uurtje sport. Mijn sportkleren (die wonderlijk nog pasten) aandoen; het loopje naar de sportschool en mijn lesje volgen, gaven mij zo’n vertrouwd gevoel! Even weer een momentje voor mezelf, heerlijk! Daarna voelde ik mij energieker en kon ik weer veel meer genieten van ons lieve meisje. En nu, ruim ander halfjaar verder, sport ik nog steeds met veel plezier. Bij onze sportschool is een hele leuke crèche waar onze dochter lekker gaat spelen met ander kinderen als ik sport. Ideaal! Ik vind het niet altijd makkelijk om alles te combineren. Een goede moeder zijn, gezond eten, sporten, werken, huishouden, sociaal leven, hobby’s. Het is veel en ik heb geleerd hierin prioriteiten te stellen. Het kan niet allemaal meer zoals ik het zou willen. Ik ben nog op zoek naar een goede balans hierin. Ook ben ik recent begonnen met een sportschema van Yentl van Behealthyfeelgood.nl om mijn fitnessdoelen te bereiken. Over mijn ervaringen zal ik regelmatig een blog schrijven, hopende lezers te inspireren en motiveren. En ik zou graag reacties, ervaringen en tips lezen van anderen en moeders of vaders die zich hierin herkennen!

Liefs Yasemin

@fitmommy

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]