Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/the-fitmom.com/httpdocs/wp-includes/pomo/plural-forms.php on line 210

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/the-fitmom.com/httpdocs/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 6131
De Fitcheck van Fitmom Kimberley | THE FIT MOM

DE FITCHECK: Of je sport of niet, je bent vast wel eens benieuwd naar hoe het ervoor staat met je gezondheid.
Aan hoe je er van buiten uitziet en de manier waarop je eet en beweegt kan je natuurlijk al wel het een en ander zien, maar hoe gezond ben je nou echt van binnen?

Ik was er zelf al tijden benieuwd naar, vooral omdat ik BERG-GEN kan eten zonder aan te komen en velen naar mij uithalen met opmerkingen als: “Bij jou zal het vet wel om je organen zitten, dat is nog veel gevaarlijker!”
Dat idee bleef mij bij, dus liet ik een fitcheck doen om voor eens en altijd korte metten te maken met dit soort gezever.

Fitcheck, wat is dat en hoe werkt dat?
Heel simpel! Je gaat op een speciale weegschaal staan, waar ook handelektroden aan zitten, deze houd je met gestrekte armen voor je.
Door middel van een zwakke stroom meet de weegschaal twee keer de weerstand. De eerste keer gaat de stroom langs de cellen, de tweede keer door de cellen. Daar voel je trouwens niks van hoor.
Hierdoor meet de weegschaal jouw spiermassa, lichaamsvet, lichaamsvocht, botmassa, orgaanvet en jouw metabolische leeftijd. Hoe super cool is dat?!

Naast deze meting moet je ook een vragenlijst invullen waarop je aangeeft wat je onder andere dagelijks eet, wanneer je snackt, hoeveel je drinkt of je rookt etc.
Al deze punten beïnvloeden natuurlijk ook je gezondheid.

Nou, daar ging ik dan: sokjes uit, de weegschaal op, hard duimend dat alle Sinterklaaschocola die mijn zoon eigenlijk had gekregen, maar ik stiekem allemaal op had gegeten zich niet dubbel en dwars rond mijn organen had genesteld. Want kijk, zo’n goede moeder ben ik dan wel: ik eet alle slechte dingen maar gewoon zelf op als de kids op bed liggen.

Waar was ik? Oh ja: fitcheck.

De consulente noteert alle bevindingen netjes op een checklist en neemt ze vervolgens met je door;
Gewicht, BMI, hoeveel Kcal jouw lichaam verbrand in een rustige staat en hoeveel je op een dag nodig hebt, je gesteldheid, alles wat je eigenlijk wel wilt weten over jezelf, zodat je kan werken aan de beste versie van jezelf.

Dus we kwamen natuurlijk ook aan bij mijn verhaal;
BMI was prima, ook voor het eerst, want ik heb altijd met ondergewicht gekampt.
Mijn spiermassa was 2 kilo meer dan bij de gemiddelde vrouw (mag meer , maar daar werk ik aan). Het vochtpercentage was veel te weinig, maar dat komt bij 80% van de bevolking voor, we drinken met zijn allen veel te weinig en ik zou ook meer eiwit moeten nemen om de opbouw van spieren te bevorderen, dus dat neem ik zeker mee.
Mijn metabolische leeftijd is zesentwintig jaar. Vier jaar jonger dan mijn echte leeftijd, dus dat is heel positief en dan het laatste: het visceraal vet, oftewel het orgaanvet.
Volgens de norm mag je tussen 1 en 12 zitten. De consulente zegt zelf te adviseren om tussen de 1 en 6 te zitten en ik? Start het tromgeroffel…
Ik zat op 2! YES!
Niks geen gevaarlijk orgaanvet, gewoon vet gezond!

Zo, kijk! Ik kan nu in ieder geval iedereen weer even een poepie laten ruiken.

KimberleyKimberley