Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/the-fitmom.com/httpdocs/wp-includes/pomo/plural-forms.php on line 210

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/the-fitmom.com/httpdocs/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 6131
Groen, groener, groenst! De smoothies van Kimberley | THE FIT MOM

Groen, groener, groenst!

Nu wil ik het toch even over eten hebben.
De afgelopen 6 maanden heb ik namelijk heel hard gesport, gegeten wat los en vast zat en heb heel vaak de griep gehad.
Dat laatste heerst, maar ik denk dat het ook een combinatie was van weinig slaap en weinig op mijn voeding letten.

Nee, niet weggaan! Ik ga het echt niet over diëten hebben hoor! Nee, ik ben gewoon begonnen met groene smoothies in de ochtend. Groen..? Ja! Want ‘hoe groener, hoe gezonder!’ althans, dat lees je overal op het Internet.
Krijg je nou echt meer energie? Wordt je huid er beter van en voornamelijk heel belangrijk: krijg je meer resultaat in combinatie met sport?
Dus tijd voor een proef op de som.

Twee weken geleden heb ik dus als eerst een blender aangeschaft en een hele fijne: de Nutribullet.
Dit apparaat schijnt magisch te zijn! Het pureert, maalt, mixt en maakt hemelse smoothies, verrijkt met alle vitamines waar een normale blender niet bij kan komen. Nee, want deze kan zelf takjes malen, want in die takjes zitten juist de meest gezonde stoffen! Staat in het boekje hoor, echt waar! Maar takkesmoothies maken laat ik wel aan een ander over.

Wat gaat er dan wel in?

50% groente, 50% fruit en een kleine booster.
Als je een beginnende smoothiemaker bent, kun je het beste beginnen met de groente spinazie.
Spinazie heeft namelijk een neutrale smaak, maar is zo enorm gezond!
Daarnaast kan je kiezen voor elk fruit wat je lekker vindt. Ik zou je aanraden om niet teveel zoet fruit erin te gooien, want fruit barst natuurlijk ook van de suiker en je wilt niet 30 minuten na een smoothie alweer op apegapen liggen doordat je net een sugarrush hebt gehad.
Ik doe er ook altijd een hele avocado in. Avocado is heel goed voor je huid, verlaagt je cholesterol gehalte, heeft veel vezels en zorgt ervoor dat je minder trekt krijgt in snacks.
Als laatste de booster. Hiervoor kan je kiezen wat je ook weer lekker vindt. Amandelen, walnoten, goji bessen, lijnzaad etc.!

Je kan ook kijken naar het doel. Wat wil je bereiken met je smoothie? Beter resultaat met sport? Stop er groente en fruit in die veel eiwitten bevatten. Wil je detoxen? Kies dan groente en fruit die je lichaam helpen ontgiften! Zo kan je alle kanten op!

Wat ook erg belangrijk is, is dat je een smoothie niet een maaltijd laat vervangen, maar dat je het als iets extra’s neemt.
Het beste moment is 30 minuten voordat je gaat ontbijten, omdat je maag dan leeg is en het daardoor beter alle voedingsstoffen opneemt.

Ik ben het nu al twee weken aan het proberen en ik merk al resultaat.
Mijn laatste zwangerschapsrandjes worden minder, mijn huid wordt kalmer, ik voel me energieker de hele dag door en ik eet minder chocolaatjes.
Dit is nog maar een korte periode, maar ik zal hier zeker over een tijdje op terugkomen om te vertellen wat het op de langere termijn met je doet.

Ga het proberen!
Om je op weg te helpen, zal ik je een receptje meegeven;

1/2 handjes spinazie
1 avocado
1 mango
1 peer
2 dadels
1 klein handje goji bessen
En als laatst water tot de max-lijn. Mocht hij wat dikker uitvallen, kan je er natuurlijk nog wat water bij doen.

Succes!

Groetjes Kimberley