Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/the-fitmom.com/httpdocs/wp-includes/pomo/plural-forms.php on line 210

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/the-fitmom.com/httpdocs/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 6131
Mijn tweede bevalling ging te snel! | THE FIT MOM

Mijn bevalling van ons tweede kind is totaal anders gegaan dan die van mijn eerste. Ik heb het als veel heftiger ervaren terwijl het veel sneller is gegaan. Mijn man vond de tweede keer juist veel minder heftig. Heel bijzonder hoe wij dit zo verschillend hebben ervaren.

Het begin..

Dat is altijd spannend wanneer zal het beginnen? Komt het vroeg of juist laat? Ik hoopte dit keer wat vroeger omdat mijn man dan nog wat langer bij ons zou zijn. Hij gaat voor zijn werk 4 weken weg en is ook 4 weken thuis dus plannen is lastig in zo’n geval. Gelukkig begon alles toen ik 39 weken en drie dagen zwanger was. Ik voelde s’morgens niet zo goed en zag een beetje bloedverlies. Ook had ik wat krampjes. Het ziekenhuis wilde dat ik even langs kwam ter controle. Eenmaal daar leek er niets aan de hand te zijn en mocht ik weer naar huis. ‘S avonds kreeg ik echter weer wat vervelende krampjes en toen die steeds heftiger werden heb ik mijn man verteld dat ik naar het ziekenhuis wilde. Ik had een soort oergevoel dat ik daar snel heen moest. Gelukkig had ik mijn vlucht tas al helemaal klaar en konden wij opa als oppas regelen voor ons dochtertje die lekker lag te slapen. Om 23:00 vertrokken wij naar het ziekenhuis.

In de auto werden de krampen heftiger en leken het meer weeën. Eenmaal bij het ziekenhuis moest ik ze echt weg puffen en was ik blij dat er een rolstoeltje klaar stond. Vanwege mijn verkorte baarmoedermond moest ik in het ziekenhuis bevallen. De gynaecoloog ging even voelen en constateerde 2 cm ontsluiting. Wij waren blij dat we niet voor niets gekomen waren. Ze lieten ons achter in een kamer en ik ging even douchen..

Bij mijn eerste bevalling had ik weinig last van de weeën gehad en hadden wij ook niet door dat ik al verre ontsluiting had. In het ziekenhuis schrokken ze heel erg dat ik bij aankomst al op 9 cm zat terwijl ze dat aan mij totaal niet konden zien.

Eenmaal onder de douche kwamen de weeen heftiger en had ik spijt dat ik was gaan douchen. Ik ging zo snel mogelijk weer liggen. Mijn man wilde net weg gaan om een broodje te halen. (Hoezo een broodje!!! Mannen zijn soms vreemde wezens) “En toen gilde ik heel hard neee roep de zuster dit is te heftig!” De weeën waren ineens zo krachtig dat mijn hele plan om natuurlijk te bevallen weg viel ik ik schreeuwde om drugs!! Ze zuster voelde en zei dat ik al op 10 cm ontsluiting zat en dat ik al mocht gaan persen. Dit was dus allemaal binnen een uur gebeurd. De weeën waren daardoor extreem heftig, omdat het veel te snel ging. Ik vond de pijn van de weeën bijna ondraaglijk en heel anders dan bij mijn eerste bevalling. Ik wilde zo snel mogelijk van de pijn af en ging gauw persen. De begeleiding was heel prettig ze vertelde mij precies wanneer ik mocht persen en wanneer niet i.v.m uitscheuren. Als je op het verkeerde moment perst kan je sneller uitscheuren. Maar terwijl je daar ligt te creperen van de pijn en zo’n zuster zegt dat je moet ademen en rustig puffen, denk je wel: “Rot op ik wil liever iemands kop er af bijten en weg rennen”. Sorry voor mijn taalgebruik maar als ik pijn heb ben ik minder aardig en netjes 🙂
Ik had de neiging om mijn benen bij elkaar te houden en dat is niet zo handig als je er een kind uit probeert te persen. De zuster vertelde mij telkens dat ik moest ontspannen en mijn benen op moest trekken. Maar dat lukte mij niet goed. Een bevalling voelt echt als een mentale strijd met jezelf. Je wil controle over de pijn en je lijf maar je moet juist durven loslaten. De woorden van mij zwangerschaps haptonoom hielpen mij enorm: “Denk er aan dat jij je kindje zo vast gaat pakken en ga door de pijn heen”.

Ik deed mijn best om goed te ademen en te persen en na een paar minuten was het eindelijk zo ver. Ons prachtige zoontje kwam in mijn armen, huilend en zo mooi. Dat moment was niet eens zo pijnlijk, meer een opluchting. Hij zag er erg groot uit en ik was verbaast dat hij in mijn buik had gezeten. Ik legde hem gelijk heerlijk op mijn blote huid en voelde mij super gelukkig. Zo hebben wij een uur gelegen heerlijk huid op huid waardoor hij zelf naar mijn borst kon kruipen om te drinken. Hij had een prachtig bosje donker haar en mooie volle lipjes. Hij leek totaal niet op mijn dochtertje. O ja, mijn man 🙂 Hij was heel steunend tijdens de bevalling. Hij sprak mij moed in op de juiste momenten. Het hielp mij heel erg dat hij telkens zei dat ik het goed deed. Hij was ook zo blij om onze zoon te zien. Zijn ogen straalden en zijn stem trilde. Bij de eerste bevalling ging hij bijna van zijn stokje en kon hij door zijn bezorgdheid maar moeilijk genieten. Hij was super trots op mij en opgelucht dat alles zo snel was gegaan. Ik voelde dat niet zo. Het was voor mij veel te snel gegaan en de pijn van de weeën kon ik niet direkt vergeten.

 

 

Ook al was alles goed en snel gegaan zonder complicaties (niet eens uitgescheurd) vond ik dit een veel heftigere bevalling dan mijn eerste. Ik had zo hard op mijn gezicht geperst dat mijn wangen vol bloeduitstortingen zaten. Door de heftige weeën was ik wat in paniek geraakt en had ik te snel en te krachtig geperst. Bij mijn eerste bevalling ging dat veel rustiger en gecontroleerder. Wij mochten wel gelijk naar huis gelukkig en de kraamverzorgende kwam gelijk met ons mee vanuit het ziekenhuis.

Onze zoon had op dat moment nog geen naam. Wij hadden wat opties en gehoopt dat wij het zouden weten als wij hem zouden zien. Maar we waren er nog niet helemaal uit en besloten daar nog even de tijd voor te nemen. Pas drie dagen na de geboorte werd onze baby Aron Eray genoemd. Aron betekent helder en dat vond mijn man een hele mooie naam. Eray is een turkse naam en betekend helder maanlicht. Ik ben half van turkse afkomst en heb veel met de maan. Wij hebben vervolgens een mooi kaartje besteld via www.hippegeboortekaartjes.nl Ik heb voor onze zoon een beetje het circus thema en vind ijsblouw en luchtbalonnen mooi en dat hebben wij allemaal terug laten komen in zijn kaartje. Het leuke is dat je zelf nog dingen kan veranderen aan een bestaand model of zelf helemaal een eigen ontwerp kan maken. Ook op www.hipdesign.nl heb je veel keus en kan je helemaal zelf een ontwerp maken Het is typisch iets voor ons om alles een beetje op onze eigen tempo en manier te doen, dus deze service past perfect bij ons. Eerst kon ik wat voorbeelden bestelen die ik in een super leuk doosje kreeg met kleine leuke cadeautjes. En vervolgens kregen wij onze keuze de volgende dag gedrukt op super mooi oud hollands papier en prachtige doorzichtige envelopjes erbij.

Heel bijzonder om dit weer mee te mogen maken. Ik blijf het een wonder vinden dat er een mensje groeit in je buik en dat je die vervolgens krijgt zonder dat je er veel invloed op hebt. De grootste verassing van je leven als je je kind vervolgens voor het eerst in je armen krijgt. En alle pijn en moeite waard.

Wij zijn oneindig dankbaar en gelukkig dat wij weer een gezond kindje hebben gekregen. En wij genieten enorm als gezin van 4

Liefs Yasemin