Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/the-fitmom.com/httpdocs/wp-includes/pomo/plural-forms.php on line 210

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/the-fitmom.com/httpdocs/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 6131
“Twee is nee” verjaardagsfeestje! | THE FIT MOM

Op de foto ziet het allemaal perfect uit. Ons “Twee is nee” verjaardagsfeestje! Maar wat er aan vooraf is gegaan is alles behalve perfect..

Onze lieve mooie grappige schat waar wij nu al twee jaar van mogen genieten verdiend natuurlijk het leukste verjaardagsfeestje! Ik vind het naast de gezelligheid ook super belangrijk om een verjaardag mooi aan te kleden met een thema. Haar eerste verjaardagsfeestje had het thema zeemeermin. Omdat ik haar als mijn “kleine zeemeermin” zag toen zij nog in mijn buik zat, tot aan ze kon lopen. En nu heb ik voor het thema dansen/ballet gekozen omdat Ava niets liever doet als dansen. Een thema geeft een feestelijke sfeer en ik hoop dat ze later op de foto ziet hoe liefdevol wij alles voor haar versierd hadden.

"Twee is Nee verjaardagsfeestje!

 

De afgelopen periode had ik het super druk. Het ontwerpen van de kledinglijn voor Lai Lai baby and me vraagt veel tijd naast dat ik nog werk, sport en boven alles mama ben. En dat geeft dubbele gevoelens. Aan de ene kant wil ik alleen maar een toegewijde moeder zijn die zelf biologische koekjes bakt en elke dag zo feestelijk mogelijk invult met haar kind. Dit heb ik ook lang gedaan tot ongeveer een half jaar geleden. Ik cijferde mijzelf met alle liefde weg voor mijn lieve meisje. Gaf borstvoeding tot ze negentien maanden was en zij besloot er mee te stoppen. Toen Ava wat meer haar eigen gang ging, begon het bij mij te kriebelen en kreeg ik het creatieve idee een blog en kledinglijn te beginnen. En dat kost nu eenmaal veel tijd. Ik sta er achter dat ik wat meer voor mezelf doe. Ook omdat ik hoop dat mijn dochter later trots kan zijn en inspiratie haalt uit een moeder die hard werkte vanuit haar passie.

Maar ik heb ook schuldgevoelens.. Ik bak minder vaak koekjes en ik laat niet meer alles liggen om met Ava te spelen. Ik moet dat soort dingen plannen en er bewust tijd voor maken. Het lukt aardig maar, ik moet keuzes maken. En dat is niet altijd makkelijk. Ik zorg dat Ava de aandacht krijgt die ze nodig heeft, maar kan dan niet ook nog gezonde koekjes bakken. En daar voel ik me soms schuldig over. Niet over de koekjes maar over alles willen maar niet alles kunnen doen.

Haar verjaardag is een goed voorbeeld. Voor ik moeder werd had ik daar allerlei ideeën over. Ik zou alles zelf maken zoals haar kleding, versieringen en de taart. Haar eerste verjaardag had ik dat ook gedaan. Maar dit jaar was dat niet haalbaar en daar lag ik wakker van. Tot de laatste week had ik nog niets geregeld. Geen kleding geen versiering geen taart.. Ik voelde mij een slechte moeder omdat ik er te weinig aandacht aan had besteed. En ik was bang dat het allemaal niet meer zou lukken.

Half slaperig nadat ik een hele dag op pad was geweest in naar Amsterdam voor de kledinglijn heb ik alles in een keer besteld. Omdat het zo snel ging was ik bang dat het niet mooi zou zijn. En ik zou niks kunnen ruilen omdat het dan te laat zou zijn. Onze jurkjes vond ik toevallig die dag in Amsterdam bij de Steps. Ik was opslag verliefd op de matching moeder en dochter jurkjes maar had geen idee of het zou passen. De avond voor het verjaardagsfeestje had ik pas tijd om alles te versieren en te bekijken. En toen werden mijn man en ik ziek..

We waren al erg moe de hele dag, maar kregen ineens buikpijn en waren super misselijk door buikgriep. Ondanks de kwalen zijn we door gegaan met versieren in de hoop dat een nacht slaap ons goed zou doen. Ik wilde alles behalve het feestje afzeggen. De hele nacht waren we misselijk en meer in de wc als in ons bed.. De volgende ochtend knapten we wat op na een kop thee maar we waren eigenlijk nog erg beroerd. Desondanks hebben we doorgezet en zelfs een leuke foto sessie gehad door Puur by Dyana. Het was niet makkelijk om foto’s te maken van ons dwarse peuterpubertje (die besloot haar ultra stoere dr. martens aan te houden onder haar schattige jurk). Maar juist door het los te laten en onze geduldige fotograaf is het een prachtige shoot geworden.

 

"Twee is Nee verjaardagsfeestje!

 

Ava haar blijdschap toen ze alle ballonnen en versieringen zag gaf ons weer energie. Ze straalde van plezier en glimlachte de hele tijd. Toen onze familie en vrienden kwamen met alle cadeaus was haar feest compleet. Door haar blijdschap en alle gezelligheid knapten wij snel op en kon het feest gewoon doorgaan.

 

"Twee is Nee verjaardagsfeestje!

 

Ondanks alle stres en drukte vooraf, was het verjaardagsfeestje helemaal geslaagd. We hebben gedanst, gelachen, gezongen en heerlijk gegeten. Boven alles was het super gezellig en heeft Ava ontzettend genoten. Het was prachtig om te zien hoe blij ze was en hoe ze kon genieten van haar feestje. Met de versieringen en kleding is het wonderlijk genoeg ook goed gekomen. De taart had ik in de kleur wit besteld en die kwam lichtzalmroze aan.. Ik dacht dat de ballonnen lichtroze zouden zijn en die waren lichtzalmroze.. De nummer twee ballon heb ik last minute gehaald in een feestwinkel en was zilver terwijl ik natuurlijk goud wilde bij mijn balletroze en gouden kleur thema.. Maar alsof het zo door mij bedacht was, klopte het plaatje helemaal bij onze lastminute geshopte jurkjes!

 

"Twee is Nee verjaardagsfeestje!

 

Na het feest bedacht ik ineens dat ik nog traktaties voor de crèche moest regelen. Ik ging snel naar de supermarkt maar die was al eerder dicht! Dus moest ik iets verzinnen met alles wat ik nog in huis had. De wolkjes vormpjes die ik voor de koekjes had besteld waren er niet op tijd (logisch paasdagen!!) Dus heb ik hartjes koekjes gebakken voor de juffen. Zonder deegroller was dit best een uitdaging.. En voor de kinderen heb ik licht gezouten popcorn gebakken en in leuke zakjes gedaan met bio rozijntjes. Gelukkig had ik de zakjes gekocht toen we in Amsterdam waren! Ik heb er Kaartjes  aan vast gemaakt met een leuk stickertje en het leek alsof ik dit ook allemaal zo bedacht had! Mijn idealistische moederplannen om de meest verantwoorde biologische suikervrije cupcake pinterest kunstwerkjes te maken is niet gelukt. Maar ik ben best trots op het resultaat van creatief oplossingen zoeken en bakken tot half 1 snachts.

"Twee is Nee verjaardagsfeestje!image2-4

 

Het moraal van dit verhaal: de leukste dingen ontstaan spontaan!

Ook al lijken de foto’s van het verjaardagsfeestje het perfecte plaatje, is dit juist iets wat ik meer los wil laten. Ik heb ontzettend genoten van onze rommelige ongeorganiseerde dag. En neem deze ervaring mee, om de volgende keer niet wakker te liggen als ik niet alles zo perfect kan doen voor mijn lieve meisje. Ava was super blij met haar helium ballon en zag haar cadeau de (prijzige) wishbone loopfiets niet eens staan. Zij heeft niet veel meer nodig dan de liefdevolle aandacht van haar ouders en geniet van de kleinste dingen van het leven.

 

Het beste cadeau!

 

Lieve Ava in mijn pogingen jou later te kunnen inspireren heb je mij nu al een spiegel voor gehouden. Jij bent mijn inspiratie. Mijn lieve kleine vrolijke Twee is Nee! Alleen maar liefde..

"Twee is Nee verjaardagsfeestje!