Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/the-fitmom.com/httpdocs/wp-includes/pomo/plural-forms.php on line 210

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/the-fitmom.com/httpdocs/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 6131
Vliegen met mijn peuter.. en Pilates! | THE FIT MOM

Mijn dochtertje en ik gaan naar een bruiloft van familie in Turkije en een paar dagen naar Istanbul. Naast dat de ellende van de afgelopen tijd in Istanbul mijn onbezorgde gevoel wegneemt, vind ik het ook spannend dit keer om te vliegen met mijn peuter. We hebben al 6 keer samen gevlogen samen waarvan twee net als nu zonder papa, maar toen gaf ik nog borstvoeding. Tot 19 maanden heb ik Ava, tot mijn eigen verbazing, borstvoeding gegeven en was ik nog verbaasder dat ze zelf ineens zei “nee mama”. De meningen over lang borst voeden zijn verdeeld. Ik was er ook geen voorstander van voordat ik moeder werd. Maar net als van zoveel dingen die ik van te voren had bedacht en verwacht, ben ik hierin verrast. Boven alles geeft het een hele speciale band met je kind; het is zo’n onbeschrijfelijk lief moment. En het heeft daarnaast zoveel voordelen gegeven. Ik had altijd gezonde voeding paraat en ik kon haar er ook altijd mee troosten (vooral in het vliegtuig is dat super handig). Baby’s/kinderen huilen vaak tijdens een vlucht. Mijn dochtertje sliep heerlijk uren aan de borst en werd wakker op de plaatst van bestemming. Super relaxed en ik kreeg complimentjes van mijn buren die zo opgelucht waren dat ze geen gillende baby naast zich hadden tijdens de vlucht.image4

Maar nu is Ava bijna twee… wat betekent: “ik doe alles zelf, ik wil alles zelf bepalen en NEE is mijn favoriete woord!” Oftewel de Terrible Two, Twee is Nee fase is begonnen! Ik zie al helemaal voor me dat ik drie uur lang als een slaaf achter m’n meisje aanloop door het vliegtuig hopend dat ze geen onmogelijke plannetjes bedenkt die een gillende afloop hebben. Thuis kan ik haar goed begrenzen, maar dan geeft het niks als ze even moet huilen (lees gillen). In het vliegtuig wil je liever niemand tot last zijn en dat voelt zo’n klein flipje haarfijn aan. Vroeger had ik medelijden met zulke ouders en fluisterde ik tegen mijn man dat wij het heel anders zouden doen.. Ook daarin ben ik verrast zullen we maar zeggen!

Naast ons vliegtuigavontuur zijn er ook dingen waar ik naar uitkijk! Mijn neefje Gokhan (zie foto onderin bericht) is instructeur in een Pilates studio met apparaten waarmee je de Pilates uitvoert. Het lijkt me super leuk om van hem les te krijgen! Als ik op vakantie ga, ben ik als sportverslaafde altijd aan het bedenken hoe ik daar ook kan sporten. Ik neem altijd mijn hardloopschoenen mee en probeer uit te vogelen welke sportmogelijkheden er zijn in de omgeving waar ik naar toe ga. Ik ben gewend om 4 a 5 keer per week te sporten dus vind ik het idee om 10 dagen niets te doen niet fijn. En dit keer word het dus Pilates!

De Pilates-filosofie werkt met lichaam en geest doormiddel van een serie speciaal ontwikkelde oefeningen. Pilates betekent dat je zeer bewust beweegt met controle, concentratie, coördinatie, flow, precisie en diepe ademhaling. Vooral dat laatste is van groot belang. Je ademhaling kan ervoor zorgen dat je de oefeningen nog beter uit kan voeren. Je werkt met het centrum “powerhouse” van je lichaam. Je buik en rugspieren worden sterker waardoor je ruggengraat goed ondersteund wordt. Het ziet er makkelijk uit maar het is echt hard werken. En je voelt spieren waarvan je niet wist dat je ze had.
Ik deed veel Pilates thuis toen m’n dochtertje nog heel jong was en ik nog niet zo vaak naar de sportschool kon. Het is een ideale sport die je thuis kan beoefenen. Het is dan wel aan te raden om filmpjes te kijken waar het voorgedaan wordt. Een goede houding tijdens de oefeningen is namelijk van groot belang. Als je de oefeningen goed uitvoert, kan het je lichaamshouding verbeteren, de spieren van je romp versterken, je wervelkolom versoepelen, je bloedcirculatie verbeteren, je spierkracht vergroten en het helpt tegen stres en vermoeidheid! Echt een aanrader voor mensen die te druk zijn voor een sportschool maar toch graag aan deze dingen willen werken.
De Pilates methode is genoemd naar Joseph Pilates (1880-1967) een gedreven docent die zijn methode “The Art of Contrology” noemde. Hij geloofde in de kracht van de geest om het lichaam te beheersen. En andersom in de kracht van het lichaam om de geest te ondersteunen. En daar kan ik mij helemaal in vinden! Sport is voor een groot deel een mentale strijd met jezelf waarmee je geestelijk en lichamelijk sterker kan worden!

Ik ben benieuwd hoe het er in een professionele Pilates studio aan toe gaat! En ik vind het spannend of ik het goed zal kunnen aangezien het totaal iets anders is dan dat ik nu doe. De verwachtingen van mijn neefje liggen hoog omdat ik veel sport, dus ik hoop dat het me goed lukt!

Liefs Yasemin

image2