Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/the-fitmom.com/httpdocs/wp-includes/pomo/plural-forms.php on line 210

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/the-fitmom.com/httpdocs/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 6131
ZWANGER TOT MIJN VERRASSING! | UPDATE VAN HET EERSTE TRIMESTER | THE FIT MOM

Verrassing..
In September was ik op vakantie druk aan het trainen was voor de 4 mijl en had ik nog niet door dat ik al zwanger was. Ik was snel moe en het hardlopen ging moeizaam, maar niets deed  mij vermoeden dat er een klein wondertje was begonnen te groeien in mijn buik.

Personal Body Plan

Toen ik terug in Nederland was, zat ik gezellig thee te drinken met mijn vader. Hij vertelde dat er iemand tegen hem had gezegd, dat er een baby op komst is bij iemand dicht bij hem. Het was een voorspelling van uit koffiedik kijken, dat is een bijgeloof stukje uit Turkije. Hij dacht aan een zusje die ook zwanger wilde worden.. Maar ik voelde een schok en wist het ineens. De volgende dag deed ik een test en het was gelijk duidelijk. Ik begon te trillen van schrik en moest huilen van geluk. Nooit had ik verwacht dat ik op deze manier zwanger zou worden. Mijn eerste zwangerschap bleef lang uit omdat ik last had van Endometriose. En nu was ik zomaar verrast!

Nu ben ik inmiddels 16 weken zwanger. De eerste drie maanden waren best pittig! Heel anders dan bij mijn eerste zwangerschap. Toen had ik nergens last van en dacht ik eerlijk gezegd dat men een beetje overdreef met bepaalde klachten. Nu heb ik het zelf ondervonden en heb ik spijt van mn oordeel destijds. Ik was zo moe dat ik middags moest slapen en avonds al om 21.00 op bed lag. En dat is echt niets voor mij!

zwanger
Food

Net als bij mijn eerste zwangerschap had ik de eerste maanden veel zin in koolhydraten en voelde ik mij constant een beetje misselijk. Normaal gesproken houd ik niet zo van koolhydraten maar nu kon je me weer wakker maken voor een lekker broodje of crackertjes. Ik heb er over gelezen dat je lichaam de eerste weken al bezig is reserves op te bouwen voor de borstvoeding periode vooral als je wat slanker bent. En daardoor ben ik al een paar kilo aangekomen net als de vorige keer. Ik vind het erg belangrijk te luisteren naar dit soort signalen van mijn lichaam. Gelukkig had ik ook veel zin in groente. Vooral snoep tomaatjes en salades vond ik heerlijk. Omdat ik extreem moe was ben ik op een gegeven moment s’morgens begonnen met groene shake’s met alleen groente en fruit. En daarvoor eerst een kop warm water met citroen en gember. Dit hielp een beetje tegen de misselijkheid en vermoeidheid maar gaf me ook een geruster gevoel voor de gezondheid van de baby. Ik probeer zo clean mogelijk te eten en zo min mogelijk suiker omdat ik geloof dat alles wat ik binnen krijg invloed op de baby kan hebben.
Echter een zoete obsessie van mij was warme chocolademelk! Dat vond ik ineens zo lekker. Gelukkig is dat nu weer voorbij 🙂 Ik eet nu vooral veel groente, elke dag eieren, gezonde granen en peulvruchten. Ik probeer zoveel mogelijk biologisch te eten en eet ook regelmatig vette vis en noten.

 

zwanger
Producten
Dit zijn mijn favoriete producten van het moment! Allemaal met natuurlijke ingrediënten en ik geloof dat goed smeren kan helpen om je buik soepel te houden zodat je minder snel striae krijgt. Mijn vorige zwangerschap heb ik dit consequent morgens en s’avonds gebruikt en heb er geen streepje aan overgehouden! Ik ben ook een groot voorstander van zo natuurlijk mogelijk smeren. Vooral als ik zwanger ben let ik er extra op dat ik niet via producten chemische stoffen binnen krijg. Mijn heerlijke shampoo van de kapper heb ik vervangen voor een natuurlijkere variant die heel moeilijk schuimt.. Maar ik heb liever wat minder glanzende lokken als dat beter is voor de baby. Als je kritisch naar je verzorging producten gaat kijken valt er veel af door de slechte ingrediënten. Iedereen moet het natuurlijk zelf weten. Maar ik vind het zelf een prettiger idee dat ik zo min mogelijk troep in mijn lijf krijg vooral tijdens een zwangerschap.

fitmom

Sport
Het moeilijkste van het eerste trimester vond ik dat ik totaal geen energie of kracht had om te sporten. De foto hier boven is van de shoot voor het Ebook Fitmom Lifetsyle die ik volgend jaar samen met Be Healthy Feel Good uit ga brengen. Ik was hier 7 weken zwanger en had het super zwaar met oefeningen die ik normaal fluitend kon doen. Maar gelukkig lukt het nu weer een beetje om te sporten. Door de lange pauze heb ik veel kracht en conditie verloren dus ik ben dat momenteel voorzichtig aan het opbouwen. Sporten tijdens je zwangerschap is super goed voor jezelf en de baby. En het is een stukje van mijzelf wat ik vast wil houden en nodig heb. Het geeft mij zoveel energie en rust in mijn hoofd! Ik hoop dat het ebook dat wij uitbrengen ook andere vrouwen kan helpen een fittere versie van zichzelf te worden. En ik kan niet wachten zelf weer aan de slag te gaan met ons progamma na mijn zwangerschap. Maar zover is het nog lang niet. Tot die tijd zal ik mijn best doen jullie op de hoogte te houden van dit prachtige avontuur en mijn aanraders en ontdekkingen!

Liefs Yasemin